Κίνα: Ανακοίνωσε ότι έφτασε 100.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας

0
95

Κίνα: Ανακοίνωσε ότι έφτασε 100.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας

Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση της Κίνας ότι έφτασε – δύο χρόνια μετά – τις 100.000 κρούσματα covid-19 από την αρχή της πανδημίας, η οποία υπενθυμίζεται πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πέρα από μικρές, σποραδικές εστίες, η Κίνα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού στο έδαφός της ήδη από την άνοιξη του 2020. Έκτοτε, οι Κινέζοι έχουν επιστρέψει σχεδόν σε έναν κανονικό τρόπο ζωής.

Η χώρα καταγράφει καθημερινά μόλις μερικές δεκάδες κρούσματα, την ώρα που άλλες χώρες του κόσμου μετρούν χιλιάδες νέες μολύνσεις.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη  77 νέα κρούσματα covid-19 σε εθνικό επίπεδο, ανεβάζοντας σε 100.000 τον συνολικό, επίσημο αριθμό ασθενών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Συγκριτικά, η Βρετανία ανακοίνωσε την Τετάρτη αριθμό – ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 78.610 μέσα σε 24 ώρες.

Πώς μετρούν τα κρούσματα

Ωστόσο, αντίθετα με τις περισσότερες χώρες, οι Κινέζοι δεν περιλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Τους μετρούν ξεχωριστά, ανακοινώνοντας τον αριθμό τους κάθε 15 ημέρες περίπου.

Στην Κίνα έχουν πεθάνει 4.636 άνθρωποι λόγω της covid-19 από την αρχή της πανδημίας. Από τον Μάιο του 2020 επισήμως έχουν πεθάνει λόγω της νόσου μόνο δύο ασθενείς στη χώρα.

Οι Κινέζοι μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στα εστιατόρια, τα καταστήματα, τα νοσοκομεία, τους τουριστικούς χώρους και στην εργασία τους, όμως πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό εμφανίζεται υπό τη μορφή ενός κωδικού QR και το οποίο βεβαιώνει ότι το άτομο που το διαθέτει δεν έχει μεταβεί σε περιοχή που έχει πληγεί από covid-19 και δεν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr