Κίνα για Ντόναλντ Τράμπ: «Αποποιείται των ευθυνών του» ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο θέμα του κορωνοϊού

0
44

Κίνα για Ντόναλντ Τράμπ: Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι «αποποιείται των ευθυνών του», αφού δήλωσε χθες ότι ο κόσμος πληρώνει «μεγάλο τίμημα» εξαιτίας της καθυστέρησης των κινεζικών αρχών να ενημερώσουν για τον κορονοϊό. Η επιδημία covid-19 η οποία ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Ουχάν τον Δεκέμβριο έχει πλέον προσβάλει περισσότερους από 230.000 ανθρώπους σε 158 χώρες.

«Θα είχε πάει καλύτερα όλο αυτό αν τα ξέραμε αυτά λίγους μήνες νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει περιοριστεί στην περιοχή της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χθες Πέμπτη, επιμένοντας να χρησιμοποιεί τη φράση «κινέζικος ιός»

«Ο κόσμος πληρώνει μεγάλο τίμημα για αυτό που έκαναν» οι Κινέζοι, συνέχισε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Θα πρέπει να πιστέψουμε όσα λένε τώρα; Ελπίζω να είναι αλήθεια. Ποιος ξέρει, ελπίζω να είναι αλήθεια» ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου.

Πάντως το Πεκίνο επικρίθηκε αρχικά για έλλειψη διαφάνειας και μια σχετική καθυστέρηση στην αντίδρασή του. Όμως στη συνέχεια οι κινεζικές αρχές έλαβαν δρακόντεια μέτρα καραντίνας και η επιδημία επιβράδυνε, αν και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες.

Πηγή: Pagenews.gr