ΚΙΝΑΛ Αμβρόσιος: Καταδικάζουμε τις σκοταδιστικές απόψεις του

0
50

ΚΙΝΑΛ Αμβρόσιος: Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του τονίζει ότι καταδικάζει τις «σκοταδιστικές» δηλώσεις του Αμβρόσιου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης δήλωσε κατηγορηματικά για τον Αμβρόσιο:

«Οι αντιλήψεις του κ. Αμβρόσιου είναι γνωστές. Διακρίνονται για σκοταδισμό, που δεν ταιριάζει στο Σύνταγμα, τους νόμους, την Ορθοδοξία, τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών. Προφανώς, τις καταδικάζουμε».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ένας από τους τρεις «αφορισμένους, σημείωσε σε ανάρτησή του πως σήμερα που άνοιξαν και πάλι οι εκκλησίες, είναι μέρα χαράς, που κανένας «κήρυκας του μίσους» δεν μπορεί να χαλάσει. «Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Η Ιερά Σύνοδος τον «άδειασε»

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος… αδειάζει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο που σήμερα αφόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά για το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω του κορωνοϊού. Η Ιερά Σύνοδος, μετά από ερωτήματα δημοσιογράφων, ανακοινώνει πως μόνο η ίδια «δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Η Ιερά Σύνοδος καταλήγει: «Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

Δείτε σε βίντεο το νέο «σόου» του Αμβρόσιου

Να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν έκατσαν να ακούσουν όσα είπε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, αλλά εκείνος συνέχισε. Ο Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο. Μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος είχε ζητήσει να ανακαλέσει τη δήλωσή της.

Πηγή: Pagenews.gr