ΚΙΝΑΛ: Η αγορά των Ραφάλ δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση και φιέστες

0
66

Η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής

Να πάψει η Ελλάδα να είναι αποκλειστικά «χώρα–πελάτης» και να αποκτήσει μια ισχυρή και ανταγωνιστική αμυντική βιομηχανία, ζητεί ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την άφιξη των έξι πρώτων μαχητικών Rafale στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα έχει λαμπρά μυαλά, επιστήμονες αλλά και ικανά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις, που μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία και ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας», τονίζει ο κ. Κατρίνης. Ο ίδιος τονίζει ότι η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 6 Rafale «δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση».

Να πάψει να είναι χώρα-πελάτης η Ελλάδα

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Κατρίνη:

«Η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 6 Rafale δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση.

Η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας το DNA του ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζει πολύ καλά. Για αυτό και οι επιλογές της παράταξης ήταν και είναι πάντοτε επιλογές ευθύνης. Η αποτρεπτική ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της άμυνας της χώρας, ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία των νέων και σύγχρονων αεροσκαφών. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε συμπαραγωγής ή εκχώρησης μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Η κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια σε ότι έχει σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημιουργώντας εμπόδια ακόμα και σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν προοπτική στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο τομέα.  Εμείς μιλάμε πάντα με προτάσεις, προτάσσουμε πάντα το εθνικό συμφέρον. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια ισχυρή και ανταγωνιστική αμυντική βιομηχανία. Να πάψει να είναι αποκλειστικά μια ‘’χώρα-πελάτης’’.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμυνα

Σε αυτή την κατεύθυνση:

1ον) Κάθε προμήθεια οπλικού συστήματος πρέπει να συνδυάζεται με συμφωνία που θα εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

2ον) Οφείλουμε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία και σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.

3ον) Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία.

Να υπενθυμίσω ότι Έλληνες αξιωματικοί, τα στελέχη των Ε.Δ του ναυτικού κλιμακίου Σκαραμαγκά και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προχώρησαν στην ολοκλήρωση της κατασκευής και στην αναβάθμιση των 4 ελληνικών υποβρυχίων που μαζί με το ‘’Παπανικολής’’ αποτελούν σήμερα συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμυνα της χώρας μας.

Η Ελλάδα έχει λαμπρά μυαλά, επιστήμονες αλλά και ικανά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις, που μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία και ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Χρειάζεται όμως μια κυβέρνηση που να διαθέτει ισχυρή βούληση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr