ΚΙΝΑΛ καμπάνια για ΕΣΥ: Τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια υγεία θα θυμίσει η Χαριλάου Τρικούπη

0
318

Το ΚΙΝΑΛ σκοπεύει να τιμήσει την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, τιμώντας ταυτόχρονα το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του. Εν μέσω πανδημίας όπου ξαανέρχεται μετά από πολλά χρόνια στο επίκεντρο η ανάγκη για καθολικό και δημόσιο σύστημα υγείας, το κόμμα της αντιπολίτευσης θέλει να υπενθυμίσει την μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ και μία από τις μεγαλύτερες παρακαταθήκες του, που ήταν η δημιουργία του ΕΣΥ τη δεκαετία του 80.

Πρωτεργάτης της μεταρρύθμισης εκείνης υπήρξε ο πατέρας της σημερινής προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γεννηματάς που προχώρησε νομοθετικά την ύπαρξη ενός δωρεάν και δημόσιου συστήματος υγείας, κάτι που δεν υπήρχε πιο πριν.

Η 3η Σεπτεμβρίου είναι εμβληματική για το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η ημερομηνία ίδρυσης του και φέτος συμπληρώνει 46 χρόνια. Η δημόσια Υγεία, το υπέρτατο αυτό αγαθό, πρωταγωνιστεί εν μέσω της πανδημίας που είναι αντιμέτωπη όχι μόνο η χώρα μας αλλά όλος ο πλανήτης. Απαραίτητη περισσότερο από ποτέ αλλά και αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο το Κίνημα Αλλαγής, εγκαινιάζει την ψηφιακή καμπάνια «για εμάς αξία έχεις πάντα ΕΣΥ», βάζοντας σε πρώτο πλάνο μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 που δεν είναι άλλο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Τρικούπη, ήδη έχει παρουσιάσει κάποιες εικόνες, δίνοντας το σύνθημα για τις επόμενες μέρες.

Θα χαραχτεί η αντιπολιτευτική του τακτική

Ο Σεπτέμβριος, είναι κομβικός μήνας για το Κίνημα Αλλαγής. Στην πραγματικότητα στρώνεται ο δρόμος για την αντιπολιτευτική ατζέντα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Τα πρώτα δείγματα ήδη έχουν δοθεί με την σκληρή κριτική που ασκεί η Τρικούπη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς εν μέσω της πανδημίας που επηρεάζει την Οικονομία, την Παιδεία, την Κοινωνία και πρωτίστως το σύστημα Υγείας.

Λίγες μέρες μετά τη 3η Σεπτεμβρίου, στις 16 η πρόεδρος του Κόμματος θα απευθύνει σε αντίστοιχο κλίμα ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Στις 23 του μήνα θα παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης η Φώφη Γεννηματά στο Ζάππειο για όλο τον προγραμματισμό του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί για την Άνοιξη, ωστόσο λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για το φθινόπωρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr