ΚΙΝΑΛ: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για copy paste

0
175

ΚΙΝΑΛ: Αφορμή αποτέλεσε το σύνθημα «νέα αρχή» που εμφανιζόταν πίσω από το βήμα από το οποίο πραγματοποίησε την ομιλία του ο κος Τσίπρας.

Αυστηρή ήταν η κριτική του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σύνθημα «νέα αρχή» που έκανε την εμφάνιση του πίσω από το βήμα του κου Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη.
Πολλοί θυμήθηκαν το σύνθημα «νέα αρχή» που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε παρουσιαστεί στην 41η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σε ανάρτησή του στα social media σχολίασε με ειρωνικό τρόπο «ωραίο σύνθημα το #νεα_αρχη #neaarxi. Ήταν του ΠΑΣΟΚ, το 2015. Απλά τότε ο κ. Τσίπρας ήταν αγκαζέ με τον κο Καμμένο και πίστευε ότι θα μείνουμε εκτός Βουλής».

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατάργηση εργασιακού νόμου – Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ

Νωρίτερα χθες Σάββατο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίασή του κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο στηρίχθηκε σε έξι κεντρικούς άξονες. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του εργασιακού νόμου, κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο ανακοινώσεων του Αλέξη Τσίπρα

Μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο στη Δημόσια Διοίκηση και το κράτος συνολικότερα, αλλαγές στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, παρεμβάσεις στην Οικονομία αλλά κατάθεση δέσμης μέτρων που θα έχουν ως στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κο Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό. «Ο κος Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κος Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κος Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κος Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων».

Ποιες οι δεσμεύσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

 • Δεσμεύομαι ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος.
 • Καταργούμε τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των golden boys.
 • Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
 • Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
 • Η διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα διορίζονται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στα υπουργεία.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ με στόχο το 7% του ΑΕΠ

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζοντας το νέο ΕΣΥ, που «θα σέβεται τον κάθε πολίτη και θα τον αντιμετωπίζει με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση το πορτοφόλι» ανέφερε:

 • Αυξάνουμε την χρηματοδότηση κατά 2 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό και 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο το 7% του ΑΕΠ για την υγεία.
 • Καθιερώνουμε 2.000 ευρώ μισθό για τον νεοεισερχόμενο γιατρό
 • Προχωρούμε σε 5.500 προσλήψεις υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν. Προσλήψεις 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας
 • Διπλασιασμός σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων
 • Συνέχισε αναφέροντας τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει για πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παιδεία :
 • Διπλασιασμός σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων.
 • Αυξάνουμε τις προσλήψεις καθηγητών στα πανεπιστήμια και όχι αστυνομικών.
 • Καταργούμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την πανεπιστημιακή αστυνομία που έχει γίνει ανέκδοτο.
 • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr