ΚΙΝΑΛ: Να μπει τέλος στις ουρές – εστίες μετάδοσης

0
78

Ανώτατη τιμή στα τεστ, ζητά το ΚΙΝΑΛ

Περισσότερα σημεία ελέγχου σε δημόσιες δομές υγείας, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους, περισσότερα δωρεάν self-test ανά ΑΜΚΑ καθώς και θέσπιση ανώτατης τιμής κόστους των τεστ, ζητά το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου επισημαίνεται: «Η έξαρση της πανδημίας και τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, που επιβεβαιώνονται καθημερινά, δικαιολογημένα οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα σημεία δωρεάν ελέγχου με rapid tests ή PCR».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι για να αποφευχθούν οι ουρές-εστίες μετάδοσης και η ταλαιπωρία, χρειάζονται άμεσα στη διαδικασία ελέγχου, εκτός από τις δημόσιες δομές, να ενεργοποιηθούν και όσοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν προσωπικό.

Επίσης, προτείνει την εισαγωγή ανώτατης τιμής, 7 ευρώ, για τη διενέργεια rapid test και 40 ευρώ στα PCR, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες, οπότε και αναμένεται η κορύφωση της πανδημίας, αφού το τεστ αποτελεί το βασικό μέσο επιδημιολογικής επιτήρησης.

Τέλος επισημαίνει ότι χρειάζεται σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, καθώς όλο και περισσότεροι υγειονομικοί νοσούν και θα νοσούν καθημερινά. Αντίστοιχη μέριμνα απαιτείται και για το προσωπικό των εργαστηρίων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr