ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης έδειξε το διχαστικό και αλαζονικό πρόσωπο της Δεξιάς

0
81

ΚΙΝΑΛ: «Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι, του γυρίζουν ήδη την πλάτη», επισήμανε το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Για ρεσιτάλ αλαζονικού και διχαστικού λόγου του πρωθυπουργού έκανε λόγο το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κος Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς. Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι, του γυρίζουν ήδη την πλάτη» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ κάνοντας ξανά λόγο για προεκλογικά μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

ΚΙΝΑΛ

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει ως εξής:

«Με ρεσιτάλ αλαζονικού και διχαστικού λόγου, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς. Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι, του γυρίζουν ήδη την πλάτη».

«Κατά τα λοιπά επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του».

«Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Τα μέτρα του κυρίως στηρίζουν λίγους και ισχυρούς, όπως τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγάλο κληρονόμους».

Το πλούσιο πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: 24 μέτρα για όλες τις κοινωνικές ομάδες

Με ένα πακέτο μέτρων που προσεγγίζει τα 3,5 δις ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την επιστροφή στην κανονικότητα, όχι μόνο την προ-πανδημίας, αλλά την προ-μνημονίων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους νέους, τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και την μεσαία τάξη με τις εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ιλιγγιώδης ανάπτυξη που καταγράφει η ελληνική οικονομία έδωσε την δυνατότητα για ένα πλουσιοπάροχο καλάθι που κωδικοποιείται σε 24 μέτρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στην συγκράτηση των ανατιμήσεων, ειδικά στην ενέργεια, την μείωση των φόρων και των εισφορών, την ακίνητη περιουσία, την τόνωση της απασχόλησης και την πράσινη ανάπτυξη.

ΚΙΝΑΛ

Η κοινωνική ομάδα στην οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός να αναφερθεί σε προσωπικό τόνο είναι οι νέοι. «Η Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης το οποίο θα συζητηθεί ευρέως τους επόμενους μήνες με εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Βέβαια, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πλήρη γνώση της αποχής των νέων από τα πολιτικά δρώμενα που πολλές φορές φτάνει στα όρια της απαξίας και γι αυτό ο πρωθυπουργός είπε ότι «τολμώ ένα ξεκίνημα για να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» και έκανε λόγο για ένα διαγενεακό συμβόλαιο. Είναι σαφής η προσπάθεια να προσεγγίσει ένα κοινό που βρίσκεται μακριά από την κυβέρνηση ως πολιτικό ακροατήριο.

Την ίδια ώρα με παρεμβάσεις, όπως ο διπλασιασμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Δεκέμβριο έστειλε το μήνυμα ότι ο πλούτος που παράγει η χώρα θα φτάσει στους πιο αδύναμους και δεν είναι υπόθεση λίγων. Σε αυτό εντάσσεται και η οριζόντια παρέμβαση στην αγορά ενέργειας που θα απορροφήσει τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για την συντριπτική πλειοψηφία ιδιωτών και επιχειρήσεων που καταναλώνουν ρεύμα χαμηλής τάσης.

ΚΙΝΑΛ

Το ύψος του πακέτου είναι λογικό να προκάλεσε συζητήσεις στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά την ομιλία για το ενδεχόμενο να αποτελεί πρόκριμα για εκλογές. Οι εκπλήξεις που περιλάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού ξάφνιασαν ακόμα και μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το μέγεθος και το εύρος που είχαν.

Από την άλλη πλευρά στο Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτουν αυτές τις αιτιάσεις και παραπέμπουν στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής, όπου σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «θα διαψευστούν αυτά τα σενάρια όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr