Κίνηση στους δρόμους τώρα live: «Χαμός» στον Κηφισό – Τεράστιες ουρές

0
42

Άλλη μια δύσκολη μέρα περιμένει τους Αθηναίους που θα επιλέξουν να κινηθούν με το αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει αυξημένη κίνηση στον Κηφισό. Συγκεκριμένα ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται από το Αιγάλεω μέχρι και το ύψος της Μεταμόρφωσης και στα δύο ρεύματα με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στο ρεύμα της ανόδου.

Εκτός από τον Κηφισό, μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται και στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Κηφησίας και στην Αλεξάνδρας. Για την ώρα οι δρόμοι που περνάνε κάτω από την πλατεία Συντάγματος δεν έχουν σοβαρά προβλήματα. Δείτε live την κίνηση εδώ

Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους

Μπορεί οι δρόμοι κάτω από το Σύνταγμα να υπάρχει καλή εικόνα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους δρόμους πέριξ της Βουλής. Συγκεκριμένα στον δρόμου που οδηγεί στην Πανεπιστημίου υπάρχει για άλλη μια ημέρα μεγάλο πρόβλημα. Σε περίπτωση που χρειαστεί να κατεβεί κάποιος στο κέντρο θα πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες διαδρομές.  Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
  • Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

  • Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
  • Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr