Κοινωνικός τουρισμός 2020 αιτήσεις: Πάνω από 200.000 οι συμμετοχές

0
42

Ξεκίνησε η υποβολή για τις αιτήσεις οι οποίες παραμένουν ανοιχτές έως και την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 23:59, για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για το 2020.

Ηλεκτρονική αίτηση στην Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημόσιου υποβάλουν αποκλειστικά οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Φέτος, για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια.

Μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις

Επιπλέον, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζει να «καλπάζει» ο ρυθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, με τις αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν ξεπεράσει τις 200.000!

Το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου Κοινωνικού Τουρισμού αφορά σε 300.000 δικαιούχους οι οποίοι μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους εργαζόμενοι, άνεργοι και πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Από πότε μέχρι πότε μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διακοπές;

Οι διακοπές από το πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως και τη 31η Ιουλίου 2021 σε καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Επίσης, για πρώτη φορά, προστίθεται ο νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

  • από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
  • από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Τι ισχύει για τους παρόχους του Κοινωνικού Τουρισμού;

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως πάροχοι σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Για αυτή τη διαδικασία χρειάζονται είτε τους κωδικούς τους πρόσβασης στο Taxisnet είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr