Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Tι θα ισχύσει με το πρόγραμμα και ποιοι το δικαιούνται

0
68

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον ΟΑΕΔ. «Συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν »έτρεξε» καλά και αφορά σε επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα. Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» τόνισε, ο διοικητής του Οργανισμού.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη και το protothema.gr.,  στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης. Ειδκότερα, το πρόγραμμα αφορά σε πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανένταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια.

Κοινωνικός Τουρισμός και κατασκηνωτικά προγράμματα : Όλα όσα εξετάζονται

Παράλληλα ο διοικητής του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε και στα προγράμματα που αφορούν τόσο στον κοινωνικό τουρισμό όσο και στα κατασκηνωτικά προγράμματα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές. Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά σε έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου. Τέλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ προανήγγειλε την κατάρτιση ενός πιο διευρυμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από το επόμενο τουριστικό έτος, στο οποίο, για πρώτη φορά όπως είπε, εξετάζεται να επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Παράταση τριών μηνών για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναλύει πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί από τους δικαιούχους – Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr