ΚΚΕ για τριμερή: «Νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της τουρκικής προκλητικότητας»

0
79

Οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την τριμερή επιτροπή που συναντήθηκε χθες στο Βερολίνο. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι τα παζάρια που στήνονται για την εκμετάλλευση του Αιγαίου και της Μεσογείου το μόνο που καταφέρνουν είναι να νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της τούρκικης προκλητικότητας.

«Η συνάντηση εκπροσώπων της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία, με τη διαμεσολάβηση και τη συμμετοχή εκπροσώπου της γερμανικής προεδρίας, είναι μέρος επιλεγμένων κινήσεων, προσαρμοσμένων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών της Αν. Μεσογείου», αναφέρει το ΚΚΕ.

Το παζάρι είναι επικίνδυνο και συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδαφικά – κυριαρχικά δικαιώματα

Όπως επισημαίνει, «επί της ουσίας, μέσα από «μυστικές» ή «φανερές» διαπραγματεύσεις νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας και προωθείται το παζάρι που έχουν στήσει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το παζάρι είναι επικίνδυνο και συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδαφικά – κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποσιωπούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα».

Η στάση της αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική

Το ΚΚΕ αναφέρεται και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας ότι ο «καβγάς» που στήνεται είναι υποκριτικός καθώς στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια γινόταν με αμείωτη ένταση και κάλεσε τον λαό να επαγρυπνά

«Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει γιατί ευθύνεται για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χειροκροτεί τις επιλογές τους, στηρίζει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και σπεκουλάρει, στο πλαίσιο του δικομματικού καυγά, για τον αποπροσανατολισμό του λαού», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

Ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί

«Οι λύσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα ευρω-ατλαντικά επιτελεία, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, στρέφονται κατά του λαού μας και των λαών της περιοχής. Οι εξελίξεις προειδοποιούν και επιβάλλουν λαϊκή επαγρύπνηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr