Κλειστά σχολεία κορωνοϊός: Δείτε την λίστα του υπουργείου Παιδείας για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

0
30

Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορωνοϊού. Στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες κλειστά θα παραμείνουν όλα τα λύκεια λόγω του λοκντάουν ενώ συνολικά στη χώρα τα συγκροτήματα και τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου είναι 520.

Η λίστα από το Υπουργείο Παιδείας με τα κλειστά τμήματα ή και ολόκληρα σχολεία στην Αθήνα και όλη τη χώρα, συνεχώς μεγαλώνει. Ο κορωνοϊός και η έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, θα κρατήσουν κλειστά τμήματα σε σχολεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας και την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2020, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2020 αλλά τις επόμενες μέρες νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού. Όλα τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Σερρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2020. Δείτε τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας εδώ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες οι γονείς μπορούν να συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο έχοντας έγγραφο από τον διευθυντή και στέλνοντας το νούμερο 4 στο 13033.

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr