Κλινική Ταξιάρχαι: Αυτά είναι τα συμπεράσματα από τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής

0
52

Κλινική Ταξιάρχαι: Η ειδική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής κατά τον έλεγχο που διενέργησε στις 28 Απριλίου στην ιδιωτική κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» στο Περιστέρι, έπειτα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού και τους θανάτους ασθενών, διαπίστωσε πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και διαχείριση ύποπτων και διαπιστωμένων περιστατικών Covid-19.

Ειδικότερα, η Επιτροπή συγκροτήθηκε με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη προς τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Αθ. Βαθιώτη, ενώ λόγω των ειδικών συνθηκών, παρέστη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δ.Υ. της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα η Επιτροπή επιθεωρώντας τους χώρους της κλινικής, διαπίστωσε ότι όλα είναι σύμφωνα με τη θεώρηση του Υπουργείου Υγείας (03-05-2017), βάση της οποίας χορηγήθηκε η άδεια από την Περιφέρεια.

Διαπιστώθηκε η τήρηση των οδηγιών

Παρατήρησε δε κα ότι στον εξωτερικό χώρο της κλινικής όπου λειτουργεί (σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων) Isolation Box για την εξέταση των υπόπτων περιστατικών, το προσωπικό ήταν ελλιπές διότι -σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κλινικής- μέρος του βρίσκεται σε καραντίνα, και ότι το προσωπικό που παρέμεινε τηρούσε το πρωτόκολλο για τα μέτρα ατομικής προστασίας.

 Οι δύο Μονάδες Τεχνητού Νεφρού δυναμικότητας δεκατεσσάρων και δεκατριών κλινών λειτουργούσαν κανονικά – Τα χειρουργεία ήταν κλειδωμένα.

Ωστόσο και βάση του βιβλίου πρακτικών τους, διαπιστώθηκε η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και μετά την 20η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία το υπουργείο Υγείας επέβαλλε την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στις Ιδιωτικές Κλινικές. Για το ζήτημα αυτό η Επιτροπή ζήτησε από τους υπευθύνους της κλινικής να της γνωστοποιήσουν την αναγκαιότητα των επεμβάσεων, όπως επίσης να καταθέσουν τις απόψεις τους και για την εμφάνιση πληθώρας κρουσμάτων Covid – 19 σε ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ελέγχου η επιτροπή ζήτησε και έλαβε όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά (πρακτικά συνεδριάσεων, πιστοποιήσεις, συμβάσεις, εξετάσεις κλπ.) και θα επανασυνεδριάσει για τυχόν περαιτέρω ενέργειες μετά την κατάθεση απόψεων εκ μέρους της Κλινικής.

Πηγή: Pagenews.gr