Κλινική Ταξιάρχαι: Έρευνα για τον γιατρό που εξέταζε ασθενείς ενώ είναι θετικός στον κορωνοϊό

0
46

Κλινική Ταξιάρχαι: Η υπόθεση της κλινικής Ταξιάρχαι στο Περιστέρι εκτός του ότι έχει μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών λειτουργών απασχολεί και τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και ειδικότερα ο γιατρός που συνεργαζόταν με την κλινική και εξέταζε ασθενείς ενώ είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας εξέδωσε και ανακοίνωση και όπως τονίζεται  «σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, γιατρός της Αθήνας που συνεργάζεται με την κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ αν και διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, κατ΄ εντολή του Προέδρου, Γεωργίου Πατούλη, ο Σύλλογος «θα αναζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες αρχές το όνομά του και θα καλέσει τον ιατρό να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Καμία συμπεριφορά παραβίασης των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του ιού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πρωτίστως από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγρύπνηση στην προάσπιση της δημόσιας υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει ως εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, γιατρός της Αθήνας που συνεργάζεται με την κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ αν και διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του. Κατ΄ εντολή του Προέδρου, Γεωργίου Πατούλη, ο ΙΣΑ θα αναζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες αρχές το όνομά του και θα καλέσει τον ιατρό να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Καμία συμπεριφορά παραβίασης των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του ιού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πρωτίστως από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγρύπνηση στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: Pagenews.gr