Κομισιόν Brexit: Το Λονδίνο να τηρήσει τη συμφωνία αποδέσμευσης προειδοποιεί η ΕΕ

0
21

Οι όροι αποδέσμευσης της Βρετανίας από την ΕΕ περιλαμβάνουν μια σειρά από επιμέρους ρυθμίσεις που χρειάζεται να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου, το Brexit να εφαρμοστεί σε όλες του τις πλευρές. Το διαζύγιο ΕΕ και Βρετανίας έχει δρόμο ακόμα μπροστά του και δεν λείπουν τα εμπόδια. Με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε μια «διακριτική» προειδοποίηση στο Λονδίνο.

Η Βρετανία πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν θέλει να έχει μια συμφωνία για την όποια μελλοντική σχέση με την 27μελή ένωση, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει νομοθεσία για να παρακάμψει σημαντικά σημεία της συμφωνίας αποχώρησης του Brexit.

«Έχω την πεποίθηση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη Συμφωνία Αποχώρησης, μια υποχρέωση βάση του διεθνούς δικαίου και προαπαιτούμενο για την όποια μελλοντική εταιρική σχέση», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter. «Το πρωτόκολλο για την Ιρλανδία/Βόρεια Ιρλανδία είναι απαραίτητο για να προστατευθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στη νήσο και η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Το δημοσίευμα των Financial Times

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει μια νέα νομοθεσία που θα απειλούσε τους συμβιβασμούς που επιτεύχθηκαν σε ό, τι αφορά το καθεστώς της Βόρειας Ιρλανδίας στις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ.

Η Βρετανία από την πλευρά της ανέφερε σήμερα ότι διατηρεί την πλήρη δέσμευσή της στην εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης, στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιγράφοντας τις προτεινόμενες αλλαγές που θα εφαρμοστούν στην εγχώρια νομοθεσία ως περιορισμένες διευκρινίσεις. Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι είναι απολύτως δεσμευμένη στην εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης και του πρωτοκόλλου που σχετίζεται με τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Λαμβάνουμε περιορισμένα και εύλογα μέτρα για να διευκρινίσουμε συγκεκριμένα στοιχεία του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας στην εγχώρια νομοθεσία για να άρουμε την όποια ασάφεια και να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση είναι πάντα σε θέση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας», δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr