Κωνσταντίνος Ζέρβας κορωνοϊός: Μειοψηφία το κίνημα «Δεν κολλάω» στη Θεσσαλονίκη

0
51

Κωνσταντίνος Ζέρβας κορωνοϊός: Να παραφράσει το σύνθημα «Δεν πληρώνω» επιχείρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του διαμορφώνοντας το σε «Δεν κολλάω» λόγω των συνθηκών και της επέλασης του κορωνοϊού από τη χώρα. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση Περιφέρειας και Δήμου να κλείσει η παραλία της πόλης προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες με τη συγκέντρωση πλήθους στο σημείο.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα» χρησιμοποίησε και έναν χαρακτηριστικό όρο για τους απείθαρχους πολίτες, παραφράζοντας την ονομασία του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά:

«Και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Σε παράφραση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω». Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στο κλείσιμο της Νέας Παραλίας, έκανε λόγο για μια οδυνηρή, αλλά αναγκαία απόφαση.

«Την χαρακτήρισα οδυνηρή, πρώτον γιατί είναι ένας χώρος εξαιρετικά αγαπημένος και για τους κατοίκους της πόλης και για τους επισκέπτες και δεύτερον γιατί χρειάστηκε να παρέμβω με αυτό τον τρόπο. Φυσικά, η απόφαση ήταν της Κυβέρνησης. Ήταν αναγκαίο, αλλά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κάγκελα μπροστά στην παραλία. Αυτή την εικόνα βλέπω κι εγώ από το γραφείο μου και πιστέψτε με, δεν είναι ευχάριστη», σχολίασε.

Όσον αφορά για την συνολική εικόνα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και το κατά το πόσο τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο δήμαρχος σημείωσε: «Στατιστικά η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ καλή επίδοση. Να θυμίσω ότι εδώ και μάλιστα στο Μέγαρο από το οποίο σας μιλάω, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Η συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι εξαιρετική. Αυτοί που μαζεύονταν στην παραλία είναι μια μειοψηφία και σίγουρα έδινε μια κακή εικόνα».

Πηγή: Pagenews.gr