Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Δωρεάν το τεστ εφόσον ο ασθενής πληροί τις προϋποθέσεις

0
63

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε για μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, πως εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει το τεστ για κορωνοϊό, μπορεί να το κάνει δωρεάν.

Μάλιστα, για λογαριασμό του κράτους γίνονται τεστ και στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τιμή πέντε φορές κάτω από την αρχική τιμή, στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας σε τεστ, είπε ο υφυπουργός. «Όποιο τεστ γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι το πληρώνει ο ιδιώτης από την τσέπη του» είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι κάθε πολίτης που πρέπει να κάνει το τεστ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.

Ανέφερε πάντως, ότι έχουν αυξηθεί και τα σημεία που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας με έμφαση ότι ο πολίτης προσέρχεται, αξιολογείται και εφόσον πληροί τα κριτήρια το τεστ γίνεται. «Δεν υπάρχει λόγος», είπε, «να συνταγογραφηθεί το τεστ όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις διαγνωστικών ελέγχων». «Ο διαγνωστικός έλεγχος του κορvνοϊού είναι ένα δημόσιο αγαθό, η πολιτεία το προσφέρει δωρεάν και όποιος πρέπει να το κάνει θα το κάνει».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι εκτός από τις κινητές μονάδες υπάρχουν και επιπλέον μηχανήματα, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα για περισσότερα τεστ εάν χρειαστεί. Ακόμη υπάρχουν και τα ταχέα τεστ, πιστοποιημένα από τον ΠΟΥ, τα οποία η Ελλάδα προμηθεύτηκε από τις πρώτες χώρες και όλα αυτά, όπως είπε, «μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου, εντός 24 ωρών, όταν σε άλλες χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας το αποτέλεσμα του τεστ μπορεί να κάνει τρεις και τέσσερις ημέρες».

«Το σύστημα υγείας λειτουργεί κανονικά από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, ενώ ο πολίτης προσέρχεται στα Κέντρα Υγείας. Αξιολογείται και λαμβάνει την ενημέρωση αλλά και την θεραπεία που χρειάζεται», απάντησε ο υφυπουργός στο CNN Greece. «Το σύστημα δεν λειτουργεί μονοθεματικά», τόνισε για να ξεκαθαρίσει πως «τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν κανονικά από την αρχή της πανδημίας και συνεχώς διευρύνονται. Σήμερα είναι σε λειτουργία 103 Κέντρα Υγείας και μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η λειτουργία επιπλέον 58».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr