Κοπεγχάγη: Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της νατοϊκής Δανίας

0
51

Η παραβίαση έγινε την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε και παραβίαση του εναέριου χώρου της Σουηδίας – Σε εξηγήσεις καλεί η Κοπεγχάγη τον Ρώσο πρέσβη

Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Δανίας το βράδυ της Παρασκευής και η Κοπεγχάγη  κάλεσε σε εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη, ανακοίνωσε σήμερα  Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

«Ο Ρώσος πρέσβης καλείται τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών. Μια ακόμη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό στην τρέχουσα κατάσταση», έγραψε ο Κόφοντ στο Twitter.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο πέταξε στον εναέριο χώρο της Δανίας ανατολικά του Μπόρνχολμ (νησί της Δανίας στη Βαλτική) πριν εισέλθει στον σουηδικό εναέριο χώρο. Χθες το το σουηδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής.

Η Δανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ

«Πρόκειται για ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος που πέταξε στον εναέριο χώρο μας για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο δανικά F-16 επενέβησαν αμέσως», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Δανίας, ο Χένρι Μόρτενσεν.

Σε αντίθεση με τη Σουηδία όπου η συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη, η Δανία είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr