Κόρινθος: Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια 26χρονης που σκοτώθηκε σε καταδίωξη

0
49

Πρόκειται για τη δεύτερη αποζημίωση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στην οποία υποχρεώνεται το ελληνικό δημόσιο – Προηγήθηκε η απόφαση του ΣτΕ για τον θάνατο 33χρονου λόγω καθυστέρησης του ασθενοφόρου

Αποζημίωση μετά από εννέα χρόνια στην οικογένεια μιας νεαρής κοπέλας που έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από σφαίρα που έριχναν κακοποιοί κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς στην Κορινθία επιδίκασε δικαστήριο. Πρόκειται για τη 2η απόφαση που επιδικάζει το ίδιο ποσό αποζημίωσης σε οικογένεια, καθώς πριν από λίγες ημέρες το ΣτΕ δικαίωσε τη σύζυγο και τα παιδιά ενός 33χρονου ο οποίος πέθανε εξαιτίας της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το korinthos.tv έγινε δεκτή εν μέρει η αγωγή των γονέων και των δυο αδερφών της Αικατερίνης Ζώγαλη η οποία έχασε τη ζωή της την 29-3-2013 κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης κακοποιών, στην Ε.Ο Κορίνθου-Επιδαύρου.

Με την απόφαση αυτή το Δικαστήριο αναγνώρισε την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλλει σε κάθε έναν από τους γονείς της Αικατερίνης Ζώγαλη το ποσό των 60.000 ευρώ και σε κάθε ένα από τα δυο αδέλφια αυτής το ποσό των 40.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Η προκληθείσα βλάβη στους συγγενείς από τον θάνατό της, συνιστά υπέρμετρη θυσία χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου και συγκεκριμένα προς διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας από τη σύλληψη των κακοποιών, με αποτέλεσμα να συντρέχει ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος προς αποκατάσταση της βλάβης, μέσω της καταβολής εύλογης χρηματικής ικανοποίησης.»

Δείτε στο βίντεο του korinthostv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr