Κορωνοιος Ελλάδα: Νεκρός ένας 76χρονος στο ΑΧΕΠΑ – 99 οι θάνατοι στη χώρα μας

0
47

Κορωνοιος Ελλάδα: Άλλος ένα θάνατος καταγράφηκε από τον ιό στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν άνδρα 76 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος συμπολίτης μας είχε πολλά πολλά υποκείμενα νοσήματα και δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή ανεβάζοντας και τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 99.

Πρόεδρος ΕΟΦ για κορωνοϊό: «Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει βγει το εμβόλιο»

Ο Δημήτρης Φιλίππου μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και τόνισε ότι: «το βασικότερο και το πιο απλό είναι η πρόληψη. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο» και συνέχισε: «Είναι τα αντιικά φάρμακα και είναι και εκείνα που αναστέλλουν τις κακές επιδράσεις του ιού στον οργανισμό. Πολλοί θάνατοι οφείλονται όχι στην επίδραση του ιού, αλλά στη βλάβη που κάνει στον οργανισμό».

Για το φάρμακο που παρέχεται ενδοφλέβια: «Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που είχαμε άμεση διάθεση του φαρμάκου αυτού. Είναι μια θεραπεία για τον Έμπολα και φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα και τον Covid-19. Είναι σε κλινική μελέτη και χρησιμοποιείται σε βαρέως πάσχοντες και διασωληνωμένους. Τα αποτελέσματα είναι ότι 2 στους 3 που τους χορηγείται ανταποκρίνονται θετικά».

«Μελετώνται περισσότερα από 30 φάρμακα για τις 2 κατηγορίες. Εκείνο που φαίνεται να κλίνει η επιστημονική κοινότητα είναι κάποιοι συνδυασμοί με τη χλωροκίνη που έχουν καλά αποτελέσματα για τα ήπια περιστατικά και κάποιοι συνδυασμοί με ρεμντεσιβίρη στους βαρύτερα ασθενείς».

Για το πότε υπολογίζεται να βρεθεί το φάρμακο: «Πιστεύω ότι σίγουρα προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε το εμβόλιο. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Υπάρχουν φάρμακα που είναι σε πειραματικό στάδιο και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα, αλλά δεν έχουν μπει σε φάση κλινικών μελετών».

Πηγή: Pagenews.gr