Κορωνοϊός Αρκουμανέας: «Εντατικοί έλεγχοι στα γηροκομεία»

0
29

Εντατικοί έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο κ. Αρκουμανέας τόνισε προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων όπου έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για αυτοψία στη δομή προσφύγων στην Μόρια. Στο ΚΥΤ θα διεξαχθούν τεστ μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε με αποτέλεσμα να τεθεί η δομή σε καθεστώς πλήρους καραντίνας από χθες και για τις επόμενες 14 ημέρες. Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, ο 40χρονος Σομαλός που βρέθηκε θετικός στον ιό, δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο το κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ τόσο στο ΚΥΤ όσο και στο νησί της Λέσβου γενικότερα.

Τέλος, επανέλαβε ότι τα τεστ που γίνονται στην χώρα ημερησίως έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.

Σημειώνεται πως οι έλεγχοι στα γηροκομεία εντείνονται μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων σε οίκο στο Μαρούσι.

Πρόκειται για 18 φιλοξενούμενους και έναν εργαζόμενο. Το γηροκομείο με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, μπαίνει σε καραντίνα έως τις 12 Σεπτεμβρίου.  Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr