Κορωνοϊός Αττικό: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι υπήρξε διασπορά του ιού από παραλείψεις της διοίκησης

0
27

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού στο Αττικό Νοσοκομείο σε προσωπικό και ασθενείς από παραλήψεις της Διοίκησης. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, όταν πριν από μερικές μέρες δύο εργαζόμενοι και ένας ασθενής εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Στη Γενική ΜΕΘ του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου 16 κλινών εμφανίστηκαν πριν μερικές ημέρες 2 συνάδελφοι θετικοί στον κορωνοϊό και ένας διασωληνωμένος ασθενής. Κανονικά οι ασθενείς θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλη ΜΕΘ Νοσοκομείου της Αττικής προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος. Δεν μεταφέρθηκαν ελλείψει ΜΕΘ. Το προσωπικό της Μονάδας θα έπρεπε να βγει σε καραντίνα. Υποβλήθηκαν μόνο σε τεστ και δούλευαν κανονικά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Λόγω των παραλείψεων και των αποφάσεων της Διοίκησης τα κρούσματα κορωνοϊού σε συναδέλφους έχουν φθάσει πια στους πέντε. Ένας διασωληνωμένος ασθενής. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Τώρα η Μονάδα δεν δέχεται εισαγωγές.

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται μέτρα στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που είναι Νοσοκομείο αναφοράς στον κορωνοϊό. Τα ύποπτα περιστατικά συνωστίζονται στα ΤΕΠ με τα γενικά περιστατικά. Οι διάδρομοι του Νοσοκομείου είναι γεμάτοι ράντζα. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί επιτέλους του ζητήματος και να διορθώσει την κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που είναι άκρως επικίνδυνη για την διασπορά του ιού».

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειου με έγγραφο προς την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, ενημερώνει ότι επιχειρήθηκε από την εισαγγελία Αθηνών να εισαχθεί στο Νοσοκομείο με ακούσια νοσηλεία διαγνωσμένο κρούσμα Covid-19 ατόμου με τοξικο-εξάρτηση.

Άλλη μία ανησυχητική περίπτωση στο Ρίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού στο νοσοκομείο του Ρίο βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό. Επέστρεψε από άδεια την περασμένη Πέμπτη και της έγινε τεστ για τον ιό το Σάββατο αφού εμφάνισε κάποια συμπτώματα. Επίσης, έγινε απολύμανση στους χώρους. Τα χειρουργεία συνεχίζουν, όμως, να λειτουργούν κανονικά. Με απόφαση της Επιτροπής λοιμώξεων δεν μπήκαν σε καραντίνα οι συνάδελφοι της που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Επίσης, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν δόθηκε οδηγία να πάρουν δείγματα από το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί της. Όπως σημειώνεται, αυτό θα γίνει μόνο εάν εμφανίσουν συμπτώματα. Μέχρι τότε όλοι ελπίζουν πως δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού στα χειρουργεία τόσο σε ασθενείς όσο και σε προσωπικό.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία στηρίζει τα σωματεία που διεκδικούν προσλήψεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου τονίζει τις μεγάλες ελλείψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και τη γενικότερη απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση του εργασιακού bullying στην υγεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr