Κορωνοϊός: Χάος στα αεροδρόμια – Όμικρον και κακοκαιρία ακύρωσαν πάνω από 3.300 πτήσεις παγκοσμίως

0
109

Όμικρον και κακοκαιρία ακύρωσαν πάνω από 3.300 πτήσεις την Κυριακή παγκοσμίως – Περισσότερες από τις μισές στις ΗΠΑ

Περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο σήμερα Κυριακή, σε ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων οι μισές, σε ποσοστό άνω του 50% στις ΗΠΑ,  εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της έξαρσης των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, που έχει ως συνέπεια τη μείωση των πληρωμάτων των αεροσκαφών.

Οι πάνω από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.900 πτήσεων, που ήταν εισερχόμενες ή αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με καταμέτρηση της ηλεκτρονικής σελίδας ιχνηλάτησης πτήσεων FlightAware.com.

Συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που είχαν καθυστερήσεις, αλλά δεν ακυρώθηκαν, περισσότερες από 4.800 πτήσεις είχαν συνολικά καθυστέρηση.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν συνήθως τη μεγαλύτερη κίνηση στις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά η ταχεία εξάπλωση της COVID-19, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε ακύρωση πτήσεων, καθώς πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα.

Οι υπηρεσίες Μεταφορών σε παναμερικανικό επίπεδο προχωρούν επίσης, σε αναστολή ή μείωση της προσφοράς των υπηρεσιών τους, εξαιτίας της μείωσης στο διαθέσιμο προσωπικό τους, από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει καταγράψει αριθμό μολύνσεων ρεκόρ, ακυρώνοντας πολλές από προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2022, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr