Κορωνοϊός: Εκτόξευση στην Αττική με 1.572 κρούσματα

0
24

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα και ειδικότερα σήμερα σημειώθηκε «έκρηξη» κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια και περισσότερο στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 1.572 νέες λοιμώξεις σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σχεδόν όλες οι Περιφέρειες της Αττικής παρουσιάζουν τριψήφια νούμερα. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (431), στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (264) και στον Πειραιά (301). Ο κορωνοϊός καλπάζει και σε άλλες περιοχές ενώ το μεσημέρι καθολικό lockdown ανακοινώθηκε για τον οικισμό Δαφνούλα.

Kορωνοϊός: Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική

  • 158 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 169 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 264 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 80 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
  • 431 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 145 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 301 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς
  • 24 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

Πολύ υψηλός είναι ξανά ο αριθμός που δίνει κορωνοϊός και στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ανακοινώθηκαν 395 νέα κρούσματα. Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 149 και στη Λάρισα 102 .

Kορωνοϊός Κορωνοϊός

Kορωνοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη απέναντι στον ιό

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στο σχέδιο του ΕΣΥ για να ενισχύουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για την κλινική Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου, που θα νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19 στην Αττική. «Το υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις. Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Kορωνοϊός: Οι παραχωρήσεις στο ΕΣΥ

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Kορωνοϊός

 

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους. Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr