Κορονοϊός Ελευθέριος Βενιζέλος: Αυστηροί έλεγχοι σε όσους έρχονται από το εξωτερικό

0
49

Κορονοϊός Ελευθέριος Βενιζέλος: Περισσότεροι από 400 αναμένεται να είναι οι Έλληνες που θα φτάσουν σήμερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις από Λονδινό. Κατά την άφιξή τους υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει εγκατασταθεί τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο. Μέχρι στιγμής το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει συλλέξει 380 δείγματα από επιβάτες που ταξίδεψαν από το Λονδίνο και στην Αθήνα με τους ελέγχους να συνεχίζονται κανονικά σήμερα και αύριο.

Όσοι καταφθάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οφείλουν να συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον ακριβή τόπο διαμονής τους, εκεί δηλαδή όπου θα περάσουν τις 14 μέρες απομόνωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με τα έγγραφα αυτά στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα κάνουν ελέγχους «πόρτα-πόρτα», υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι αστυνομικές Αρχές θα έχουν στη διάθεση τους αυτά τα στοιχεία ώστε να είναι σε θέση να ελέγχουν, αν οι ταξιδιώτες από το Λονδίνο τηρούν την καραντίνα και σε περίπτωση που συμβαίνει το αντίθετο, κινδυνεύουν με βαρύτατα πρόστιμα.

Χθες, σύμφωνα με το protothema.gr, αφίχθηκαν τρεις πτήσεις, οι οποίες αναχώρησαν από αεροδρόμια του Λονδίνου με περίπου 400 Έλληνες επιβαίνοντες να καταφτάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Εκεί τους περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Όλοι οι επιβάτες θερμομετρήθηκαν όλους και όπως αναφέραμε στην αρχή έδωσαν δείγμα ώστε να ελεγχθούν για κορονοϊό.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι επιβάτες που έρχονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Λονδίνο και άλλες πόλεις της Μ. Βρετανίας θα μείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα κατ’ οίκον ενώ θα εφαρμοστεί ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι.

Πηγή: Pagenews.gr