Κορωνοϊός Ελλάδα: 22 νέα κρούσματα σήμερα – 2.192 συνολικά – 102 νεκροί [infographic]

0
62

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο φονικός ιός δείχνει να παραμένει στη χώρα μας, καθώς τόσο τα κρούσματα, όσο και οι νεκροί συνεχίζουν να πληθαίνουν. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 22 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.192. Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 102, τα νέα κρούσματα της ημέρας τα 22, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.192.

Στα 102 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα

 Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα, τα θύματα του κορωνοιού στη χώρα μας ανέρχονται στα 102. Ο τελευταίος χρονικά θάνατος είναι μια 86χρονη από την Αλεξανδρούπολη. Η πληροφορία για τον θάνατο της ηλικιωμένης έγινε γνωστή το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Θυμίζουμε ότι χθες Μεγάλη Τρίτη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μια 96χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Ο δείκτης R0 δείχνει πόσοι μπορεί να κολλήσουν από έναν φορέα του ιού. Δείκτης R2 σημαίνει ότι κάθε φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλα 2 άτομα.

Ωστόσο κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής ξεκαθάρισε κάτι πολύ σημαντικό,  πως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση. «Σε τυχόν συναθροίσεις οικογενειακά τραπέζια, με παρέες, με πολύ κόσμο είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί ο ιός. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα για να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα», συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας αναφερόμενος στα μέτρα για το Πάσχα.

Πηγή: Pagenews.gr