Κορωνοϊός Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα σήμερα – 1.514 συνολικά – 53 νεκροί [infographic]

0
49

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο αριθμός τόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και των νεκρών στη χώρα μας αυξάνεται όλο και περισσότερο.  Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 27 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1. 514. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

 Διασωληνωμένοι είναι 91 ασθενής, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 65 έτη. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και το 75% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και οι 39 εξ αυτών είναι άνδρες.

Αυξάνονται οι νεκροί στη χώρα μας που πλέον έφτασαν τους 53 μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες με 90χρονη είναι το 53ο θύμα που έχασε τη μάχη με τη ζωή λόγω του φονικού ιού που σαρώνει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Συγκεκριμένα η 90χρονη γυναίκα κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Χρυσή Καστοριάς, αφήνοντα την τελευταία της πνοή στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Αρχικά είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα κατέληξε και μια 78χρονη που  σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες και αποτελεί το 52ο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά της άτυχης 78χρονης την μετέφεραν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στη Φούστανη Πέλλας από όπου κατάγεται.

Πηγή: Pagenews.gr