Κορωνοϊός Ελλάδα: Αναστολή λειτουργίας εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας

0
11

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νομό Πέλλας μετά τον εντοπισμό 114 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας. Στελέχη του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή και διενεργούν ελέγχους ενώ με εντολή του Νίκου Χαραδαλιά αναστέλλεται και η λειτουργία της εταιρείας από σήμερα και μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Συγκεκριμένα:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας του Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σημειώνεται πως η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από σήμερα 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Σε καθεστώς ειδικών περιορισμών από σήμερα η Κύθνος:

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται πως από σήμερα μπαίνει σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων η . Σκοπός των αρχών να περιοριστεί η διασπορά των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης και αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες. Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα λαμβάνονται από τις αρχές τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρο το Δήμο Κύθνου.

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών 5 μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr