Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη θάνατος – Στους 158 οι νεκροί στη χώρα μας

0
110

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη μάχη με το φονικό ιό στη χώρα μας, καθώς το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου άλλος ένας άνθρωπος κατέληξε, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 158. Πρόκειται για μια γυναίκα 73 χρόνων που νοσηλευόνταν στο ΝΙΜΙΤΣ, η οποία έπασχε από κορωνοϊό και είναι από τα περιστατικά που είχαν μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι». Σημειώνεται ότι η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αριθμός 157 ήταν ένας 89χρονος άνδρας άφησε απόψε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Είχε διακομιστεί εκεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα για την πορεία του ιοί στη χώρα μας, Οι νοσούντες που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 10, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.770 και οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 158.

35 κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Μετά τις 637 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν χτες στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας τριάντα εντοπίστηκαν τριάντα πέντε θετικά κρούσματα του κορωνοϊού για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζεται η εφαρμογή του Σχεδίου «Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14″. Παράλληλα αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έπειτα από συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως:

  •  Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του δήμου Λάρισας, που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) -Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

koronoios111-1Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα:

  •  Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα 10 ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμάχια) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.
  • Σήμερα, 15/05/2020 οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων
  • Για τη διασφάλιση της εφαρμογής της απόφασης, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Δείτε τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Πηγή: Pagenews.gr