Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη θάνατος – Στους 172 οι νεκροί στη χώρα μας

0
61

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συνεχίζουν να αυξάνονται οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας, καθώς σήμερα το πρωί 25 Μαΐου, έγινε γνωστός ο θάνατος μιας 82χρονης γυναίκας, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί στην ΜΕΘ στις 17 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, ο  συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας  ανέρχεται μέχρι και αυτή την ώρα σε 172. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, από το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι μόλις 2 και ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στους 2878. 

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων επιστρέφουν την 1η Ιουνίου στις σχολικές αίθουσες, μια απόφαση, που όπως είπε ο καθηγητής ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, «μας κάνει πολύ αισιόδοξους». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν υπάρχει βέλτιστο σημείο για να γίνει το άνοιγμα των σχολείων και να γυρίσουν ξανά τα παιδιά στις τάξεις και στην κανονικότητά τους.

Παρότι οι επιδημιολόγοι δεν έχουν δει τα πλήρη αποτελέσματα από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, είπε, δεν αναμένουν καμιά δραματική έκρηξη κρουσμάτων, ενώ φαίνεται πως τα νέα παιδιά ίσως να έχουν καλύτερη αντίληψη των μέτρων. Ο κ. Σαρβίνος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα των αποστάσεων και της χρήσης αντισηπτικών και πως παρότι θα έχουν τον αυθορμητισμό τους και θα αρχίσουν το παιχνίδι, οι μελέτες δείχνουν ότι δεν νοσούν ή νοσούν σε χαμηλό βαθμό και δεν αποτελούν ουσίες σημαντικές για τη μετάδοση του ιού.

Για το συνωστισμό στου Ψυρρή: Πολύ επικίνδυνο, αδύνατο να ιχνηλατήσει κανείς

Μιλώντας για το τέταρτο βήμα κύμα άρσης των μέτρων ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μια σημαντική επιβράβευση της προηγούμενης συμπεριφοράς των πολιτών, που θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να βγουν έξω. Για το συνωστισμό στου Ψυρρή το περασμένο Σάββατο, τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνες, καθώς ο ιός κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Σύμφωνα με τον κ. Σαρβίνο, τέτοιοι συνωστισμοί σε βράδυνες εκδηλώσεις, έχουν δημιουργήσει μικρές ή μεγάλες εστίες, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν τυχόν περιστατικά. Εκτίμησε ωστόσο ότι το σημερινό άνοιγμα της εστίασης και των καφέ θα αποσυμφορήσει αυτές τις εικόνες.

Παράλληλα δείτε τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Yγείας:

Πηγή: Pagenews.gr