Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε ένας 66χρονος – Στους 116 ο συνολικός αριθμός των νεκρών

0
234

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγάλωσε περισσότερο η λίστα με τα θύματα του ιού στην Ελλάδα. Ένας 66χρονος από τις Σέρρες έχασε τη ζωή του και έγινε το 116ο θύμα του κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπίας στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα σημειώθηκαν άλλοι δυο θάνατοι.

Ο πρώτος θάνατος ήταν μια η 68χρονη γυναίκα από την Καστοριά που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα. Λίγο αργότερα ακολούθησε άλλος ένας θάνατος. Πρόκειται για έναν 74χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 74χρονος δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Επισημαίνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 6 αναμένεται η νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.  Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην σχετική ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β’ 986), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, επιβάλλονται με απλή πράξη των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει:

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Πηγή: Pagenews.gr