Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Περίπου 2.000 με 3.000 οι νοσούντες

0
46

Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.000 με 3.000 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά με αρκετή αβεβαιότητα, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση ο καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Κατά την ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας γνωστοποίησε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 418, καθώς υπάρχουν 31 νέα.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα 64 είναι απροσδιόριστα, 79 άνθρωποι νοσηλεύονται και 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Επίσης, γνωστοποίησε πως θα υπάρξει υψηλό χρηματικό πρόστιμο για τους παραβάτες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Για την λειτουργία των επιχειρήσεων είπε ότι θα πρέπει γίνεται εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό.

Πηγή: Pagenews.gr