Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

0
54

Παράλληλα, απηύθυνε νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί:

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια. «Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι άμεσα θα απαγορευθούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των νησιωτών. Είπε ακόμα ότι σήμερα ήταν βελτιωμένη η εικόνα στις λαϊκές αγορές.

Για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. «Στις 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για έναν Ελβετό υπήκοο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι δηλώσεις του:

Πηγή: Pagenews.gr