Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη οχτώ ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες

0
60

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ακόμη οχτώ πολίτες έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Σωτηρία, το Ιπποκράτειο, τον Ευαγγελισμό και το Μποδοσάκειο.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν:

  • Δύο ασθενείς 83 και 72 ετών στο Παπαγεωργίου, που νοσηλεύονταν σε απλή κλίνη
  • Μία 76χρονη στο Σωτηρία
  • Ένας 77χρονος στον Ευαγγελισμό, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ
  • Ένας 92χρονος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
  • Μία 70χρονη στο Ιπποκράτειο
  • Μία 78χρονη στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας, η οποία φιλοξενείτο σε γηροκομείο στις Σέρρες πριν τη νοσηλεία της
  • Ένας 96χρονος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με 41 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Τα νούμερα αυτά που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αποτυπώνουν απόλυτα την κατάσταση: 1.409 νέα κρούσματα, 41 νεκροί και 239 διασωληνωμένοι μέσα σε 24 ώρες. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα ως προς την κρισιμότητα της κατάστασης: από τις 436 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν καλυφθεί ήδη οι 278, αφήνοντας κενές μόλις 158.

Αναλυτικά, στην Αττική από τις 164 είναι καλυμμένες οι 109 κλίνες ΜΕΘ Covid και κενές οι 55. Δηλαδή σε ποσοστό 66,4% οι ΜΕΘ στην πρωτεύουσα είναι κατειλημμένες. Χειρότερη είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου μόλις το 24,6% των κλινών ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι «ελεύθερες». Από τις 118 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, οι 89 είναι καλυμμένες και μόλις οι 29 κενές.

Στο μεταξύ, ως νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 λειτουργεί πλέον, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί από τους άλλους ασθενείς που είτε πήραν εξιτήριο είτε μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας:

«Το νοσοκομείο δεν θα εφημερεύει πλέον αλλά θα δέχεται 24 ώρες το 24ωρο ασθενείς με Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας και οι οποίοι δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε άλλα νοσοκομεία, λόγω πληρότητας των κλινών». Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 93 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, στη μία εκ των οποίων υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο νοσηλευόμενος να κάνει αιμοκάθαρση εφόσον είναι αιμοκαθαιρόμενος, και 8 κλίνες ΜΕΘ.

Προς το παρόν είναι κατειλημμένες οι 40 εκ των 93 κλινών και 7 εκ των 8 κλινών ΜΕΘ. Το μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19 είναι το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο», το οποίο διαθέτει 8 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες νοσηλεύονται και ογκολογικοί αλλά και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι δεν νοσούν από κορωνοϊό. Οι ογκολογικοί ασθενείς που νοσούν από Covid-19 νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr