Κορωνοϊός Ελλάδα: Παραμένει σε ισχύ η σύσταση για αυτοπροστασία σε Θήβα και Χαλκίδα

0
11

Συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση των αρχών προς τους κατοίκους συγκεκριμένων οικισμών των Δήμων της Θήβας και της Χαλκίδας για μέτρα αυτοπροστασίας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, προτείνεται παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης αλλά και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συγκεκριμένα:

Μετά από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τα αποτελέσματα των ελέγχων για Covid-19 σε οικισμούς του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας, όπου προέκυψε μέχρι στιγμής ένα θετικό αποτέλεσμα ελέγχου, το οποίο ιχνηλατείται ως προς τις επαφές του, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, παραμένει σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών:

  • Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
  • Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:
  • Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Επίσης, αίρεται η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, οι οποίοι καλούνται να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών). Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι από τις τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι,Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 272 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο Αττικής. «Καμπανάκι» χτυπά και για τον αυξημένο αριθμό των διασωληνωμένων πολιτών καθώς 89 νοσούντες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 11 περισσότεροι δηλαδή σε σχέση με τους 78 της Τετάρτης.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr