Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο επίκεντρο της επιδημίας η Αθήνα – Νέα δέσμη ενεργειών από τις αρχές

0
25

Συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Χθες, επιβεβαιώθηκαν 269 μολύνσεις πολιτών εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. Επίσης, 2.837 (16.0%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Στους 73 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από το σύνολο τω νέων νοσούντων η πλειοψηφία εντοπίζεται στην Αττική.

Συγκεκριμένα 197 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα, με το Δήμο Αθηναίων να έχει την πρωτιά. Στο περιθώριο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, και την προστασία της υγείας των 650.000 κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας, ο  και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, σε διαρκή συντονισμό με τη  και τον ΕΟΔΥ, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Βασικός στόχος είναι η πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ξεκινώντας από τις γειτονιές της πόλης. Με αποκέντρωση των τεστ και των ενεργειών πρόληψης σε κάθε γωνιά της Αθήνας, με ενίσχυση των δομών του και με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η ενίσχυση του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ο κοινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τις παρακάτω ενέργειες:

Πηγή: Pagenews.gr