Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 18 οι νεκροί στη χώρα

0
57

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό πέρασμα του ιού. Όπως ανέφερε στην τηλεόραση του Alpha η δημοσιογραφική ομάδα του Τάκη Χατζή τα θύματα από κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 18.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για μια ηλικιωμένη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο οποίο και νοσηλευόταν.  Η ηλικιωμένη όπως αναφέρεται είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 695 ενώ μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, εκτιμούν τα κρούσματα στην Ελλάδα σε 8.000- 10.000.

Με βάση τον τελευταιό απολογισμό, το απόγευμα της Δευτέρας, 114 άτομα νοσηλεύονται, 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν και 29 άτομα έχουν αποθεραπευθεί.

«Έχουμε αγοράσει πολύτιμο χρόνο με τα μέτρα που λάβαμε και πρεπει να τον αξιοποιήσουμε ώστε να προετοιμαστούμε. Με βαση οσα βλέπουμε και μελετούμε, φαίνεται να έχει μπει κάποιο φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-COV-2, ή τουλάχιστον να μην υπάρχει επιθετική αύξηση» διευκρίνισε ο ειδικός και υπογράμμισε πως «περαιτέρω αύξηση θα πρέπει να είναι ανάλογη της τιτάνιας προσπάθειας με τα μέτρα που έχουμε λάβει».

Συγκρατημένα αισιόδοξος, ωστόσο, από τη μέχρι τώρα διασπορά εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά χθες «σα να έχει μπει κάποιο φρένο στην εξάπλωση».

Αναφορικά με όσα κρούσματα έχουν ελεγχθεί και καταγραφεί, ανέρχονταν μέχρι χθες σε 695, διάσπαρτα σε 28 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται η πλειονότητα (292) των θετικών σε Sars-CoV-2 περιστατικών. Εξαιτίας επιπλοκών από τον ιό μέχρι και χθες είχαν καταλήξει 17 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη. Ολοι είτε είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα είτε ήταν ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας.

Ανεβαίνει ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο. Χθες, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν σε 114 άτομα, εκ των οποίων οι 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, όλοι άνδρες, εκτός μίας γυναίκας. Το 74% εξ αυτών έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Pagenews.gr