Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 91 οι νεκροί στη χώρα

0
68

Κορωνοϊός Ελλάδα: Λίγο μετά τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο θλιβερός απολογισμός αυξάνεται. Πριν από λίγο όπως έγινε γνωστό εξέπνευσε 47χρονος άνδρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως αναφέρεται ο 47χρονος βρέθηκε στο νοσοκομείο τα τελευταία 24ωρα και πριν από λίγο υπέκυψε φέρνοντας υποκείμενα νοσήματα. Έτσι ο τραγικός απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα στην χώρα από την επέλαση της πανδημίας αγγίζει τους 91 νεκρούς.

Νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως κατάγραφονται 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.011. Την ίδια ώρα οι νεκροί έφτασαν τους 90 καθώς τέσσερις ακόμη άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο. Από όλους τους ασθενείς, οι 77 είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 67 έτη, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Συνολικά 15 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από τα συνολικά κρούσματα, 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 756 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«Δεν θα μείνουν μόνοι τους οι Ρομά»

Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις ομάδες που είναι περισσότερο ευάλωτες. Σε πολλά μέρη δεν έχουν καν νερό και αποχέτευση. Οι Ρομά δεν μπορεί να είναι στόχος μίσους σε αυτή την επιδημία. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Όλοι μαζί, υγειονομικοί, πολιτικοί, πολίτες πρέπει να βοηθήσουμε στην κάλυψη των αναγκών σε αυτές τις στιγμές. Δεν θα μείνουν μόνοι τους. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, μίσος, διχασμό. Η ενότητα και η αλληλεγγύη θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση. Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που συνάντησα.

Έχω ζητήσει να καταγράφεται πλέον στη φόρμα των ασθενών που μπαίνουν στα νοσοκομεία αν καπνίζουν για να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνος παράγοντας, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: Pagenews.gr