Κορωνοϊός εμβόλιο Πούτιν: Δήλωση – βόμβα από τον Ρώσο πρόεδρο – «Έτοιμο τον Σεπτέμβριο»

0
92

Κορωνοϊός εμβόλιο Πούτιν:  Μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με επιστήμονες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο Ρώσος πρόεδρος επικρότησε τις εκθέσεις και εισηγήσεις των επιστημόνων της χώρας, προτρέποντας τους ώστε «το έργο σας να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες, τις οποίες τώρα αναφέρατε, ώστε η καταχώρηση αυτού του εμβολίου κατά του κορωνοϊού να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο».

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με γενετικούς επιστήμονες και επιτελικά στελέχη του Συστήματος Υγείας της Ρωσίας. Αρκετές συζητήσεις γίνονται για το εμβόλιο, που προετοιμάζεται εντατικά και συντονισμένα από πολλά ρωσικά κέντρα και επιστήμονες, υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας «Βέκτορ», ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, το οποίο μεταξύ άλλων φημίζεται για τα εμβόλια κατά της αιμορραγικής ευλογιάς και του ιού Έμπολα.

Να κατοχυρωθεί η ανακάλυψη

Ο Πούτιν κάλεσε, μάλιστα, τους επιστήμονες να μην παραλείψουν να σκεφτούν εγκαίρως και επιμελώς τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας από την ανακάλυψή τους, τα οποία θα πρέπει «αναμφίβολα να κατοχυρωθούν», καθώς διαμορφώνεται ένα πιεστικά ανταγωνιστικό διεθνές κλίμα γύρω από το θέμα του εμβολίου. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, τα πρώτα δείγματα ρωσικών εμβολίων θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού περί τα τέλη Ιουλίου. Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε συγχαρεί τους γενετικούς επιστήμονες γιατί «ανοίγουν το δρόμο» στη δημιουργία εξελιγμένων τεστ, εμβολίων και φαρμάκων, μεταξύ άλλων και κατά του κορωνοϊού.

«Πόλεμος» με μεγάλες εφημερίδες

Η Ρωσία έχει καταφέρει να πετύχει από τις χαμηλότερες θνησιμότητες παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό της και τη 2η θέση παγκοσμίως σε καταγεγραμμένα κρούσματα (252.245), αλλά και να πραγματοποιήσει εκτεταμένες εξετάσεις στους Ρώσους πολίτες, ξεπερνώντας τα 6 εκατομμύρια τεστ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στη Ρωσία είναι 2.305, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να απαιτεί διαψεύσεις από αγγλόφωνες εφημερίδες, όπως οι Financial Times και οι New York Times, οι οποίες υποστήριξαν, αβάσιμα και αναπόδεικτα κατά τη ρωσική πλευρά, ότι αποκρύπτεται έως και το 72% των απωλειών, που συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και εάν ίσχυαν απολύτως όσα υποστηρίζουν οι αγγλόφωνες εφημερίδες, προφανώς ενοχλημένες από τη σε γενικές γραμμές ικανοποιητική και ελεγχόμενη διαχείριση της πανδημίας στη Ρωσία, η κατάσταση δεν θα άλλαζε δραματικά από άποψη στατιστικής και θα συνέχιζε να απέχει «έτη φωτός» από την τραγική αντίστοιχη σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, όπου οι νεκροί μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες, τα κρούσματα σε εκατομμύρια και κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών αναπόφευκτα θα πλησιάσουν τις χειρότερες των προβλέψεων.

Πηγή: Pagenews.gr