Κορωνοϊός ενημέρωση: «Κόκκινη» η Αττική – Ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια λόγω επιδημιολογικού φορτίου

0
24

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Αττική οδήγησε στον χαρακτηρισμό της Περιφερειακής Ενότητας ως «κόκκινη» και για τον λόγο αυτό από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου. Το πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοινώνουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 596 κρούσματα, εμφανίζοντας αύξηση 24,2%. Την τελευταία εβδομάδα, το 46,4% των κρουσμάτων καταγράφηκε κατά μέσο όρο στην Αττική, το 9,2% στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια. Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ προτείνεται η μέθοδος του click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την Αττική, δεδομένης της εμφάνισης και στη χώρα μας της πλέον μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και της αύξησης των νοσηλειών στα νοσοκομεία αναφοράς. Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr