Κορωνοϊός Ευαγγελισμός: Άκυρος ο συναγερμός στο νοσοκομείο

0
91

Κορωνοϊός Ευαγγελισμός:  Σε λάθος καταγραφή οφείλεται τελικά ο «συναγερμός» για 96 γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, είδηση που είχε μεταφέρει πρώτη η ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το MEGA, η πληροφορία για 96 γιατρούς και νοσηλευτές του Ευαγγελισμού που τέθηκαν σε καραντίνα δεν ισχύει και οφείλεται σε λάθος καταγραφή.

Αυτό το επιβεβαίωσε και η ΕΡΤ, η οποία ήταν αυτή που μετέδωσε τη συγκεκριμένη (λανθασμένη τελικά) είδηση. Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξήγησε πως έλαβε ένα έγγραφο το οποίο κατέγραφε συνολικά πόσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν μπει σε καραντίνα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού έως και σήμερα και όχι μόνο για τη σημερινή μέρα.

H ΠΟΕΔΗΝ για Ελπίς

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί αναστάτωση στο Ελπίς αφού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν 4 νοσοκομειακοί. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος αυτή τη στιγμή νοσούν 4 νοσοκομειακοί υπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν το νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν από μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ως ύποπτο κρούσμα στη Β’παθολογική. Από το τεστ που του έγινε βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής μεταφέρθηκε στη Β’χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού και στο τεστ που του έγινε τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. «Αμέσως η κλινική μπήκε σε καραντίνα αλλά και 25 συνάδελφοι.

Από τα τεστ που έγιναν νοσούν δυο ασθενείς, δυο γιατροί και μια νοσηλεύτρια. Ωστόσο, σήμερα έσκασε και άλλο περιστατικό στην καρδιολογική κλινική με μια γιατρό ασθενή που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος και επισημαίνει: «Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα και θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να μπει σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι, ενώ οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς».

Πηγή: Pagenews.gr