Κορωνοϊός φοιτητικές εστίες: Κλείνουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση

0
57

Κορωνοϊός φοιτητικές εστίες: Η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από μέτρα για να εμποδίσει τον συνωστισμό ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να μειώσει την εξάπλωση του ιού. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στις 21 Μαρτίου αναφέρονται τα εξής: «Ως προς τους μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές, που κατά τη δημοσίευση της παρούσας διαμένουν σε εστίες , η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 25.3.2020 και διαρκεί έως και τις 10.4.2020».

Οι φοιτητές ήδη ενημερώθηκαν και καλούνται να εκκενώσουν τις φοιτητικές εστίες και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς, σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, εξαιρούνται καταλύματα για τη στέγαση φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των ΑΕΙ που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των ΑΕΙ ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: Pagenews.gr