Κορωνοϊός Γαλλία κρούσματα: Πάνω από 1.000 τα άτομα που νόσησαν το τελευταίο 24ωρο

0
92

Κορωνοϊός Γαλλία κρούσματα: Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και στη Γαλλία, σύμφωνα με τον τον τελευταίο απολογισμό των αρχών. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, ανακοινώθηκαν πάνω από 1.000 νέα κρούσματα. Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του εθνικού οργανισμού υγείας, Ζερόμ Σαλομόν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 7.730 Παράλληλα, οι νεκροί έφτασαν τους 175.

Σημειώνεται, πως η χώρα από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται σε καραντίνα. Έπειτα από ένα δραματικό διάγγελμα, στο οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε πως η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις ενός της επικράτειας περιορίζονται δραστικά. Αυτό, όπως εξήγησε ο αρχηγός του κράτους, σημαίνει πως συνεχίζουν τις μετακινήσεις οι επαγγελματίες τροφοδοσίας, ενώ για όλους του πολίτες της Γαλλίας συστήνεται η παραμονή στο σπίτι.

Εξειδικεύοντας τις εξαγγελίες του Εμανουέλ Μακρόν για τον κορωνοϊό, το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε την Τρίτη ειδική αίτηση, την οποία θα πρέπει να συμπληρώνουν και να φέρουν μαζί τους σε κάθε τους μετακίνηση οι Γάλλοι πολίτες, για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό. Στην αίτηση αυτή, εκτός από τα στοιχεία τους, οι πολίτες θα σημειώνουν έναν από τους πέντε λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η σύντομη μετακίνησή τους.

Οι πέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί ένας Γάλλος να μετακινηθεί εκτός σπιτιού, για όσο διαρκεί η καραντίνα του κορωνοϊού είναι:

  • μετακινήσεις από το σπίτι στον χώρο εργασίας εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ή οι επαγγελματικές μετακινήσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν χρονικά.
  • μετακινήσεις για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης και μόνο προς καταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού
  • μετακινήσεις που αφορούν σε θέματα υγείας
  • μετακινήσεις για οικογενειακά και επείγοντα ζητήματα, που σχετίζονται με την βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη ή την φύλαξη μικρών παιδιών
  • σύντομες μετακινήσεις, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξασκηθεί – ωστόσο σημειώνεται πως απαγορεύεται κάθε αθλητική ομαδική δραστηριότητα – αλλά και για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς.

Πηγή: Pagenews.gr