Κορωνοϊός Γαλλία: «Σαρώνει» τη χώρα ο ιός – 1.341 θάνατοι σε μια μέρα

0
60

Κορωνοϊός Γαλλία: Η Γαλλία μετράει πλέον 12.210 θανάτους από το φονικό ιό, ενώ το τελευταίο 24ωρο 424 άνθρωποι πέθαναν μόνο στα νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι από τους 1.341 σημερινούς θανάτους ήταν στα γηροκομεία, στα οποία οι θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 4.166 στο σύνολο τους. Την Τετάρτη ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ήταν 10.869 πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την χθεσινή ενημέρωση, οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν αδυναμία να ανακοινώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν στα γηροκομεία.

Παρά τον τρομακτικό αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό, που ανεβάζει ραγδαία τα θύματα στη Γαλλία, ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, σημείωσε πως για πρώτη φορά σημειώνεται μείωση των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά, 7.066 πολίτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας.

Επιπλέον, στη Γαλλία παραμένουν χιλιάδες οι ασθενείς Covid-19 και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 30.767 οι πολίτες που νοσηλεύονται, με 3.000 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο. «Μπορούμε να ελπίζουμε πως πλησιάζουμε σε μια υψηλή κορύφωση, ωστόσο είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε επαγρύπνιση» σημείωσε ο Σαλομόν.

Πηγή: Pagenews.gr