Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: «Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό σοκ στην αγορά όταν περάσει το κακό

0
125

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Ένα ισχυρό οικονομικό σοκ είναι αυτό που θα χρειαστεί η αγορά για να κινηθεί και πάλι, όταν ξεπεραστεί όλη αυτή η κρίσιμη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού που θερίζει τον πλανήτη. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι: ««Αργά ή γρήγορα αμφιβάλω αν θα υπάρχει επιχείρηση που δεν θα επηρεαστεί», από την κρίση λόγω κορωνοϊού«. Σχετικά με την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι οι πόροι του κράτους δεν είναι απεριόριστοι και γι’ αυτό γίνεται μια πρώτη ιεράρχηση «και ανάλογα θα προχωράμε σε διορθωτικές κινήσεις».

Εξήγησε ότι στόχος είναι όταν οι γιατροί πουν ότι «το κακό πέρασε» να γίνει ένα σοκ ρευστότητας για να πάρει μπρος η αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη όλοι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, θα μπορούν αυτόματα «ίσως με ένα τηλεφώνημα, ίσως εντελώς αυτόματα» να ενταχθούν στις διευκολύνσεις των τραπεζών.

«Αν δείτε εικόνες από άλλες χώρες στα σούπερ μάρκετ, στην Ελλάδα τα έχουμε πάει καλά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος σε εικόνες λεηλασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Για τις ελλείψεις σε αντισηπτικά, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρότι έχει αυξηθεί η παραγωγή και γι αυτό θεσπίστηκε ο περιορισμός στην αγορά αντισηπτικών. Ανακοίνωσε ότι δίδονται άδειες παραγωγής αντισηπτικών σε βιομηχανίες και όσο περνούν οι μέρες θα ομαλοποιείται η κατάσταση.

Πηγή: Pagenews.gr