Κορωνοϊός Γερμανία: 975 θάνατοι και πάνω από 9.700 κρούσματα σε 24 ώρες

0
26

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Γερμανία, με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα να αυξάνεται κατά 9.705 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.237.790. Αυτό δείχνουν σήμερα, Τετάρτη (3/2), τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 975 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 58.956 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται λίγο μετά της δηλώσεις του Γερμανού υπουργείου Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος σημείωσε ότι «η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια κορωνοϊού, που έχουν αναπτυχθεί σε Ρωσία και Κίνα, εάν αυτά λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ)». Μιλώντας πριν από τη διάσκεψη έκτακτης ανάγκης με κατασκευαστές εμβολίων, το απόγευμα της Δευτέρας (1/2), ο Σπαν είπε ότι εάν ένα εμβόλιο «μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία έχει παραχθεί, τότε θα μπορούσε να βοηθήσει».

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προέδρευσε της διάσκεψης, βρίσκεται υπό πίεση για να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γερμανία, το οποίο έχει δει δύο εκατομμύρια άτομα να λαμβάνουν δόση μέχρι στιγμής σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πολίτες – αν και η Γερμανία έχει δώσει σε περισσότερους ανθρώπους δεύτερη δόση από τη Βρετανία. Γερμανοί σχολιαστές δήλωσαν ότι η πρόταση του Σπαν έδειξε πόσο πρόθυμη είναι η Γερμανία για την εύρεση λύσης μετά από ημέρες διαμάχης μεταξύ της ΕΕ και της βρετανικής-σουηδικής εταιρείας AstraZeneca σχετικά με τις προμήθειες και τις επενδύσεις.

Στο μεταξύ, φαρμακευτικοί όμιλοι έχουν υποσχεθεί να επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε την παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως και 75 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ταυτόχρονα, η γερμανική Bayer δεσμεύθηκε να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής CureVac, το οποίο βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν.

Στόχος, η παραγωγή 160 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2022. Η παραγωγική ικανότητα της Bayer προστίθεται στην παραγωγή του υπάρχοντος δικτύου της CureVac 300 εκατομμυρίων δόσεων φέτος και ενός δισεκατομμυρίου δόσεων το 2022, εξήγησε ο Φραντς-Βέρνερ Χάας, διευθυντής της CureVac.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr