Κορωνοϊός Γερμανία: Εξαφανίστηκαν 6 εκατομμύρια μάσκες που προορίζονταν για νοσοκομεία

0
50

Κορωνοϊός Γερμανία: Έξι εκατομμύρια μάσκες τις οποίες είχε παραγγείλει η Γερμανία για τα νοσοκομεία της εξαφανίστηκαν από αεροδρόμιο της Κένυας, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την παραγγελία χειρίζεται το γερμανικό υπουργείο Άμυνας και θα έπρεπε να έχει φτάσει στην Γερμανία από τις 20 Μαρτίου.

Όπως σημειώνει το Spiegel, εκτιμάται ότι οι μάσκες είτε εκλάπησαν είτε ο κατασκευαστής προτίμησε να τις διαθέσει σε άλλον αγοραστή, σε υψηλότερη τιμή.

Από το υπουργείο Άμυνας έγινε πάντως γνωστό ότι δεν υπήρξε απώλεια χρημάτων, καθώς η συμφωνία προέβλεπε την εξόφληση της παραγγελίας με την παραλαβή της. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία, παρουσίασε χθες, Δευτέρα, μεγάλη αύξηση.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.764 σε διάστημα 24 ωρών για να φτάσει τα 27.436, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Συνολικά 114 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής εξαιτίας της Covid-19, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 28 σε σχέση με χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

dpatopbilder – 24.01.2020, China, Wuhan: Ein medizinischer Mitarbeiter überprüft den Tropf eines Patienten auf der Intensivstation des Krankenhauses «Zhongnan» der Universität Wuhan. China baut in aller Schnelle ein Krankenhaus zur Behandlung von Patienten, die mit dem neuen Virus infiziert sind. Foto: Xiong Qi/XinHua/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Παρά το μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων, πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν μόλις 0,4% χθες, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχαν οι κρατικές αρχές στο Bloomberg, τη στιγμή που το ίδιο ποσοστό στην Ιταλία αγγίζει το 9,5%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αιτία γι’ αυτό είναι ότι ο Covid-19 δεν έχει, προς το παρόν, εισχωρήσει στα γηραιότερα και τα πιο ευπαθή στρώματα του γερμανικού πληθυσμού. Οι αρχές εξετάζουν καθημερινά και εντοπίζουν ότι οι ήπιες περιπτώσεις εντοπίζονται θετικές στον ιό, ενώ περισσότερο από το 60% των φορέων του ιού είναι κάτω των 60 ετών. Στην Ιταλία, παρά τα παρόμοια δημογραφικά στοιχεία, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, με τον ιό να έχει εισβάλει και κυριολεκτικά να σείει την τρίτη και τέταρτη ηλικία.

Πηγή: Pagenews.gr