Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Έκτακτο διάγγελμα από την καγκελάριο για τον ιό

0
54

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Σε έκτακτο διάγγελμα, το πρώτο της στα 14 χρόνια που είναι στην εξουσία, θα προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για να ενημερώσει τους πολίτες της σχετικά με τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι η Μέρκελ θέλει με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της να ενημερώσει τους Γερμανούς για το πού βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την επιδημία covid-19 και να τους υπενθυμίσει τι μπορούν να κάνουν για να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, o οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα.

«Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει τώρα στη Γερμανία για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού και πώς κάθε ένας μπορεί να συνεισφέρει», εξήγησε ο Ζάιμπερτ. Το διάγγελμα της Μέρκελ θα μεταδοθεί σήμερα στις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδας), αφού το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ (RKI) προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μολυνθούν τους επόμενους μήνες από τον ιό SARS-CoV-2 δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια.

Αυτό θα είναι το πρωί τηλεοπτικό διάγγελμα της Μέρκελ προς τους Γερμανούς, πέρα από αυτό της Πρωτοχρονιάς. Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει συστήσει στα 16 κρατίδια της χώρας να κλείσουν τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ως τις διακοπές του Πάσχα. Επίσης, τα καταστήματα –με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα αρτοπωλεία, τα φαρμακεία, τις τράπεζες και άλλα που προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες – πρόκειται να κλείσουν σταδιακά.

Πηγή: Pagenews.gr