Κορωνοϊός Γερμανία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι 10 Μαΐου

0
53

Κορωνοϊός Γερμανία: Παράταση των μέτρων αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου για τη διαφύλαξη των πολιτών της. Συγκεκριμένα πριν από την σημερινή τηλεδιάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv ο υπουργός καγκελαρίας της Γερμανίας Χέλγκε Μπράουν δήλωσε τα εξής: «Οι περιορισμοί δημόσιων επαφών σίγουρα θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου. Ορισμένα κρατίδια το έχουν ήδη αποφασίσει και δεν θέλουν να συζητήσουν για μεγαλύτερη άρση περιορισμών μέχρι τις 6 Μαΐου. Κατά συνέπεια, το βασικό πακέτο περιοριστικών μέτρων που γνωρίζουμε θα παραταθεί έως τις 10 Μαΐου», όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενώ συνέχισε ο κ. Μπράουν:«Η σημερινή συζήτηση της καγκελάριου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το απόγευμα θα αφορά κυρίως στις προτάσεις των αρμοδίων υπουργών, για παράδειγμα για τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τον αθλητισμό. Υπάρχει πάντως ομοφωνία ότι πρέπει να έχουμε προηγουμένως τα ακριβή στοιχεία για τις επιπτώσεις των πρώτων μέτρων χαλάρωσης πριν γίνουν περαιτέρω βήματα χαλάρωσης. Επ’αυτού θα γίνει συζήτηση με τα κρατίδια στις 6 Μαΐου», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

«Το σημαντικό είναι τώρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε μετά τα όποια περαιτέρω βήματα χαλάρωσης να βελτιωθεί η δυνατότητα ιχνηλάτησης, για παράδειγμα με μια εφαρμογή κινητών τηλεφώνων»

«Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή από την Apple και την Google να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του λειτουργικού τους συστήματος για τη μέτρηση των αποστάσεων. Δεν μπορώ ακόμα να καθορίσω το χρονικό σημείο λειτουργίας του συστήματος, αλλά το περιμένουμε εναγωνίως. Το χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο επικεφαλής της καγκελαρίας.

Το παρακάτω βίντεο μας μεταφέρει την εικόνα από την χαλάρωση μέτρων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες:

Πηγή: Pagenews.gr